Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коломойський створює штаб південно-східних областей

П'ятниця, 25 квітня 2014, 17:32

Дніпропетровський губернатор Ігор Коломойський запропонував створити Раду губернаторів південного сходу України.

З такою ініціативою він звернувся до глав Харківської, Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської та Одеської облдержадміністрацій, передає Інтерфакс-Україна.

На його думку, це необхідно для проведення прозорих і чесних президентських виборів.

"В результаті низки політичних подій, в тому числі інспірованих ззовні, над Україною нависла реальна загроза втрати територіальної цілісності", - йдеться в його зверненні.

Він вказує, що оскільки сценарії щодо втілення цієї загрози розігруються, насамперед, в південно-східних областях, "назріла необхідність створення координуючого органу для узгодженої та ефективної роботи губернаторів зазначених територій".

Робочим органом Ради пропонується зробити штаб територіальної оборони південно-східних областей зі штаб-квартирою в Дніпропетровську.

У рамках штабу дії місцевої влади будуть координуватися з СБУ та МВС в рамках боротьби з сепаратизмом і диверсійною діяльністю незаконних силових структур.

Крім того, члени Ради зможуть виробити узгоджені пропозиції щодо децентралізації влади в Україні, підвищенню ролі органів місцевого самоврядування як основи для гармонізації відносин між центром і регіонами.

Пропозиції можуть бути оформлені у вигляді проекту нової редакції Конституції України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування