Шістьох ДАІшників підозрюють в підробці протоколів проти автомайданівців

Середа, 30 квітня 2014, 12:04

Прокуратура Києва має намір повідомити про підозру 6 співробітникам Державної автоінспекції за підробку рапортів при затриманні активістів Автомайдану.

Про це на брифінгу повідомив прокурор Києва Микола Герасим'юк.

"За результатами розслідування кримінальних проваджень, які перебувають у провадженні в прокуратурі Києва, найближчим часом буде повідомлено про підозру співробітникам органів внутрішніх справ... Серед підозрюваних 6 співробітників рядового складу МВС", - сказав він, зазначивши, що йдеться про тих інспекторів ДАІ, які підробляли рапорти проти активістів Автомайдану.

Крім того, у рамках розслідування кримінальних проваджень за фактом порушення права активістів та мітингувальників із листопада по лютий 2014 року, прокуратура оголосить про підозру трьом колишнім посадовим особам МВС, однак він відмовився назвати їхні прізвища.

Всі вони підозрюються в здійсненні кримінальних злочинів, передбачених ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ст. 366 (службова підробка) і ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу.

На сьогодні за цими кримінальними провадженнями допитано 639 свідків і 261 потерпілий, а також проведено понад 400 слідчих дій.

Герасим'юк уточнив, що всі підозрювані співробітники внутрішніх справ є жителями Києва й Київської області.

Повідомлення про підозру буде вручено їм до кінця тижня (28 квітня-4 травня).

Як відомо, після акції Автомайдану 29 грудня під резиденцією екс-президента Януковича Межигір'я водіям нав'язували фіктивні рапорти про те, що вони нібито не зупинилися на вимогу працівників ДАІ. На підставі цих документів на активістів складали протоколи та позбавляли водійських прав.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування