Президія Луганської облради вимагає визнати "референдум"

Понеділок, 12 травня 2014, 17:45

Президія Луганської обласної ради вимагає від центральної влади визнання результатів референдуму і впровадження в країні федералізації.

Про це йдеться в заяві президії, прийнятому на засіданні 12 травня.

Рефереднум депутати Луганської ради називають "народним" і вважають, що в ході цього так званого волевиявлення громадяни "переконливо висловили свою волю".

"Абсолютна більшість людей голосували за право самим визначати, як жити. Це право їм може дати перехід України до федеративного державного устрою. І тому ми вимагаємо від чинної центральної влади почути волевиявлення народу і негайно, в надзвичайному порядку, внести зміни в Конституцію, які забезпечать процес федералізації", - стверджує президія.

Луганські депутати вважають, що це "єдиний варіант і останній шанс зберегти Україну".

Крім того, вони зажадали негайно надати російській мові статус державної, хоча це питання не виносилося на референдум.

Вони стверджують, що "влада розв'язала братовбивчу війну, направивши проти незгодних армійські частини і давши зброю в руки радикалів" і заявили, що вимагають зупинити антитерористичну операцію.

"При цьому жителям східних регіонів - учасників акцій протесту проти чинної центральної влади мають бути на законодавчому рівні гарантовані відсутність переслідування та амністія", - заявили члени президії.

Раніше Луганська облрада вже робила подібні заяви.

Як відомо, організатори псевдореферендума про статус Луганської області стверджують, що 11 травня за самостійність самопроголошеної місцевої "республіки" проголосували 96% жителів області, які мають право голосу.

Примітно, що, згідно з Положенням про президію обласної ради, розміщеним на сайті Луганської облради, основною функцією президії облради є розгляд та внесення пропозиції голові ради про скликання сесій обласної ради, а також питань порядку денного сесії. Про прийняття самостійних звернень до органів цетральної влади в документі не йдеться.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування