Яценюк пообіцяв попросити Раду наблизити безвізовий режим з ЄС

Понеділок, 12 травня 2014, 20:58

Прем'єр Арсеній Яценюк заявляє про наміри звернутися до парламенту з проханням ухвалити пакет законів у рамках виконання зобов'язань для введення з 1 січня 2015 року безвізового режиму з ЄС для українських громадян.

Про це він сказав на спільному брифінгу з головою Європейської Ради Херманом Ван Ромпеєм у понеділок у Києві.

"Завтра в ході засідання Верховної Ради України я звернуся до парламентаріїв з тим, щоб були прийняті 4 законопроекти, які дають можливість перейти до 2-ї стадії безвізового режиму з ЄС. Це останній бастіон, який нам необхідно пройти, щоб українці якомога скоріше отримали право без віз подорожувати в ЄС", - заявив Яценюк.

Крім того, він зазначив, що обраний під час президентських виборів глава української держави повинен буде зробити свій перший візит до Брюсселя, де він зобов'язаний підписати остаточну угоду про зону вільної торгівлі з Євросоюзом.

Херман ван Ромпей у свою чергу сказав, що ЄС має намір прискорити процедуру підписання наступної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

"Європейський Союз націлений на швидкий рух вперед в напрямку підписання та тимчасового застосування всіх положень", - заявив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування