Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк просить терміново скликати засідання Радбезу ООН

Четвер, 22 травня 2014, 12:41

Офіційний Київ закликає терміново скликати засідання Ради безпеки ООН з приводу ситуації в Україні

Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив під час відвідування військової частини неподалік столиці, повідомляє УНІАН.

"Ми звертаємося до наших партнерів у Раді Безпеки ООН терміново скликати засідання Ради Безпеки ООН. Ми надамо докази того, що саме з російського боку здійснюються спроби ескалації конфлікту, кровопролиття, захоплення українських прикордонних застав, безуспішних захоплень та зриву президентських виборів", - зазначив він.

Яценюк підкреслив, що в четвер вночі терористи з Росії вчинили вже четверту спробу прорватися через державний кордон України.

"Саме з боку Російської Федерації три "КамАЗи" у супроводі автомобіля "Нива" намагалися прорвати державний кордон України. Українські прикордонники відбили спробу і негайно закликали Федеральну прикордонну службу Росії забезпечити порядок з російського боку", - зазначив він.

Також Яценюк підкреслив, що Росія не виконує своїх обіцянок щодо відведення військ від України.

"Вважаю, що заяви Російської Федерації про відведення військ від українських кордонів є блефом, оскільки навіть якщо війська відходять, то за умов прямого сприяння російської влади здійснюються прориви державного кордону України озброєними терористами, яких готують на території Росії", - підкреслив глава уряду.

Прем'єр наголосив, що правоохоронні органи і Служба безпеки України мають беззаперечні докази проведення в Росії на базі військових центрів підготовки диверсантів і терористів, які потім діють в Україні.

Як відомо, у четвер секретар РНБО Андрій Парубій заявив, що терористів, які діють на Донбасі, готують в Ростові-на-Дону. Раніше стало відомо, що в Харкові російського диверсанта, який пройшов підготовку саме в цьому місті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування