Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омбудсмен вимагає в чиновників РФ роз’яснень з приводу Джемілєва

Четвер, 29 травня 2014, 15:25

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулась до деяких високопосадовців Росії у зв’язку з забороною в’їзду на територію Криму Мустафі Джемілєву.

Зокрема, вона звернулася до директора Федеральної служби безпеки РФ Олександра Бортнікова, керівника Федеральної міграційної служби РФ Костянтина Ромодановського і міністра внутрішніх справ РФ Володимира Колокольцева, повідомляє сайт омбудсмена.

Лутковська зазначила у зверненнях, що Джемілєву не був наданий офіційний документ, що підтверджує заборону в’їзду для нього на територію Криму, що у свою чергу, унеможливлює оскарження відповідного рішення органів Російської Федерації.

У зверненнях омбудсмана міститься запит на надання юридично значимої інформації про направлення подання щодо заборони Джемілєву в’їжджати на територію Криму, роз’яснення порядку оформлення такої заборони, а також процедуру її подальшого оскарження.

"Дії органів влади Російської Федерації на території Криму разом із тим порушують низку фундаментальних прав і свобод людини і корінного народу, закріплених у міжнародному праві, зокрема, в Декларації Організації об’єднаних націй про права корінних народів", – наголосила Лутковська.

Як відомо, Джемілєв – народний депутат України, голова підкомітету з питань етнополітики, прав корінних народів і національних меншин, жертв політичних репресій комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, лідер кримськотатарського народу.

Для нього Крим є Батьківщиною і постійним місцем проживання, там також проживають його сім’я й інші близькі родичі. 

Самопроголошена проросійська влада Криму заборонила Джемілєву в’їзд о Криму, як і багатьом іншим українським політикам, які не визнали незаконний "референдум" від 16 березня та виступили проти анексії АРК Росією. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...