Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Петренко обіцяє покарати суддю, який випустив Лозінського

Четвер, 12 червня 2014, 16:49

Мінюст, МВС та ГПУ займаються вивченням ситуації з виходом на волю екс-депутата-убивці Віктора Лозінського і притягнуть винних у цьому до відповідальності.

Про це на спільному брифінгу з главою МВС Арсеном Аваковим заявив глава Мінюсту Павло Петренко, який транслювало "Громадське ТБ".

Він розповів, що створена спільна робоча група для вивчення цієї ситуації.

"В межах робочої групи ми ініціюємо повну переатестацію судової системи і притягнення до відповідальності тих суддів, які задіяні в корупційних схемах", - заявив Петренко.

Також, за його словами, вони уже "звернулись до ГПУ, щоб вони провели перевірку експертів з МОЗу, які робили ці висновки (щодо стану здоров'я Лозінського – ред.) і своїми висновками поза межами закону дозволили прийняти це неправомірне рішення".

Аваков у свою чергу заявив, що "рішення про затримання Лозинського не було волюнтаристським".

"Ми керувались документом, підписаним суддею і зверненим до МВС з проханням затримати Лозінського", - розповів глава МВС.

Як пояснив Петренко, рішення суду про звільнення Лозінського не набуло законної сили, бо прокуратура його оскаржила, тому убивця має перебувати у в'язниці.

Глава Мінюсту пояснив, що ГПУ може порушити справу проти судді, який випустив Лозінського і попросити Верховну Раду про дозвіл здійснювати слідство проти нього та інших службових осіб.

"Відповідальність буде визначатись у рамках слідства. Але це можна кваліфікувати як прийняття завідомо неправосудного рішення, а це карається Кримінальним кодексом позбавленням волі до восьми років", - заявив глава Мінюсту.

Петренко також розповів, що ГПУ проводить внутрішню перевірку стосовно тих працівників, які займалися провадженням цієї справи і не оскаржили рішення суду впродовж цілого тижня.

Як відомо, у середу ввечері стало відомо, що екс-депутат Лозінський, який був засуджений за навмисне вбивство, достроково вийшов із в'язниці.

У четвер МВС його затримало і відправило назад до колонії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: