В уряді ФРН не хочуть коментувати пропозицію Меркель щодо Медведчука

Четвер, 26 червня 2014, 20:55

Прес-служба уряду Німеччини відмовилася прокоментувати повідомлення про те, що канцлер Ангела Меркель запропонувала лідера "Українського вибору" Віктора Медведчука посередником у роботі тристоронньої контактної групи.

Про це повідомив кореспондент "Укрінформу" в ФРН.

"Учасники телефонної розмови висловили єдину позицію щодо необхідності продовження переговорів між Україною, Росією та ОБСЄ. Під час них має бути розроблений механізм для контролю за припиненням вогню та перевірки безпеки кордонів. Детальнішої інформації про цю конфіденційну розмову ми надати не можемо", - йдеться у відповіді прес-служби німецького уряду.

Як відомо, у середу Меркель запропонувала офіційно зробити лідера "Українського вибору" Віктора Медведчука посередником для забезпечення діяльності Тристоронньої контактної групи, до якої вже входять Кучма, Зурабов і Тальявіні.

Про це вона сказала під час чотирьохсторонньої телефонної розмови  за участі президента України Петра Порошенка, президента Франції Франсуа Олланда та президента Росії Володимира Путіна.

Усі учасники розмови погодилися на пропозицію канцлера.

В українському МЗС вважають, що Меркель зацікавлена в наданні Медведчуку офіційного статусу на переговорах щодо врегулювання ситуації на сході України, оскільки Європа виступає за виключно дипломатичне вирішення конфлікту.

Медведчук є кумом президента РФ Володимира Путіна.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування