Терористи звільнили ще чотирьох спостерігачів ОБСЄ

Субота, 28 червня 2014, 20:29

Терористи звільнили з полону ще чотирьох спостерігачів ОБСЄ, які працювали у Донецькій області.

Про це Українській правді повідомило поінформоване джерело.

Спостерігачі були у полоні бойовиків більше 30 днів.

Разом з тим раніше в адміністрації президента повідомляли, що у найближчі години буде звільнена група спостерігачів ОБСЄ, яка зникла в Луганській області. 

"У рамках реалізації мирного плану президента України і завдяки його принциповій позиції щодо безумовного звільнення всіх заручників, утримуваних бойовиками, 28 червня в Донецьку в найближчі кілька годин будуть звільнені чотири спостерігачі місії ОБСЄ, які раніше утримувалися в Луганську", - повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко, пише Інтерфакс-Україна.

Як відомо, 26 і 29 травня ОБСЄ втратило зв’язок зі своїми спостерігачами, які працювали групами по 4 особи в Донецьку і Луганську.

27 червня терористи відпустили групу з 4 спостерігачів ОБСЄ. У місії ОБСЄ підтвердили цю інформацію, повідомивши також, що звільнені - "у нормальному стані".

У Донецьку 27 червня відбувся другий раунд переговорів з мирного врегулювання ситуації на Донбасі між представниками президента України та бойовиками ДНР та ЛНР.

Участь у першому (23 червня) та другому раундах разом з переговірником від Порошенка Леонідом Кучмою брали регіонал Нестор Шуфрич та кум Путіна Віктор Медведчук.  Офіційно Медведчука з боку України ніхто не делегував.

Раніше президент РФ  вітав інформацію про початок попередніх контактів Медведчука в Донецьку й Луганську.

23 червня переговори вели спецпредставник голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, посол Росії в Україні Михайло Зурабов, екс-президент України Леонід Кучма, кум президента Росії Віктор Медведчук, депутат-"регіонал" Нестор Шуфрич, представник сепаратистів Олег Царьов, а також лідери бойовиків т.зв. "ДНР" і "ЛНР", зокрема Олександр Бородай.

Сторони домовилися про припинення вогню до 10 ранку 27 червня.

У владі запевнили, що українську сторону на переговорах представляли лише Кучма.

У звіті ОБСЄ говорилося, що Медведчук представляв "ДНР" і "ЛНР". Сам Медведчук це заперечує, не пояснюючи, кого він представляє, домляючись із терористами.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування