В адміністрації Обами розуміють, що Україна не могла збити літак

П'ятниця, 18 липня 2014, 13:27

В Адміністрації президента США вважають, що Україна не мала ні можливості, ні мотивації збити пасажирський літак "Боінг-777" над Донбасом.

"Радіолокаційна система зафіксувала, як ракетний комплекс земля-повітря запрацював і йшов слідом за літаком безпосередньо перед тим, як той почав падати", - сказав CNN високопоставлений американський чиновник.

"Інша система відзначила тепловий відбиток на той момент, коли авіалайнер був збитий", - сказав чиновник.

Сполучені Штати Америки аналізують траєкторію ракети, щоб спробувати дізнатися, звідки скоєно напад, сказав чиновник.

При цьому в адміністрації Барака Обами вірять, що "Україна не має можливості в регіоні - не кажучи вже про мотивацію - збити літак", сказав американський чиновник працівнику CNN.

Прем'єр-міністр Малайзії Наджіб Разак сказав, що літак не подавав сигналу лиха.

17 липня літак "Боінг-777" Малайзійських авіаліній рейсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія) був збитий і зазнав катастрофи на сході України. На борту було 298 особи (з них 15 – члени екіпажу), усі вони загинули.

Йдуть пошуки тіл. Експерти намагаються розібратися в подіях, але бойовики-сепаратисти не дають їм працювати і навіть дістатися до місця падіння літака.

За даними українських силовиків, його збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія. Керівництво РФ же поклало на Україну відповідальність за катастрофу.

СБУ заявила, що перехопила розмову терористів, з якої зрозуміло, що пасажирський літак у небі над Донеччиною збили "казаки", які стояли на Чернухінському блокпосту.

А джерело в Росавіації анонімно висловлювало думку, що малайзійський "Боїнг-777" нібито збили помилково українські військові, хоча їхньою ціллю був літак президента Росії Володимира Путіна.

Міністерство оборони України заявило, що під час АТО Збройні сили України взагалі не використовували зенітно-ракетні комплекси, і під час прольоту "Боїнга-777" винищувачів ЗСУ в повітряному просторі не було. "Боінг" знаходився поза зоною ураження наземних засобів протиповітряної оборони ЗСУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування