У Порошенка розраховують на ратифікацію угоди з ЄС до вересня

Вівторок, 22 липня 2014, 17:10

Адміністрація президента розраховує на ратифікацію угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом до вересня.

Про це у вівторок на засіданні комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції сказав заступник голови Адміністрації Валерій Чалий, передають "Українські Новини".

"У нас є на сьогодні дуже серйозне розуміння, що до вересня угода має бути ратифікована. Це й наша позиція, і позиція європейців", - сказав він.

У свою чергу, директор департаменту ЄС Міністерства закордонних справ Всеволод Ченцов зазначив, що МЗС уже отримало узгодження угоди від всіх інших міністерств і відомств, у тому числі й від Міністерства юстиції, оскільки пакет необхідних документів у відомстві є.

Разом з тим, з його слів, низка положень угоди про асоціацію потребує розробки й затвердження окремих порядків, що стосується їх застосування на практиці, і відповідні питання проробляються.

Крім того, зі слів Чалого, триває робота над національним планом імплементації угоди, поки цей документ перебуває на узгодженні країн ЄС.

Разом з тим голова комітету, депутат Ради від фракції ВО "Батьківщина" Григорій Немиря висловив невдоволення у зв'язку з тим, що проект плану вже спрямований на узгодження європейським колегам, а парламентарії поки не змогли з ним ознайомитися.

Під час засідання його члени погодили рішення про необхідність включити до проекту звернення парламенту до президента Петра Порошенка із закликом внести угоду на ратифікацію Ради до 12 серпня.

Чалий підкреслив, що поки документи на ратифікацію не надійшли в Адміністрацію, але коли вони будуть передані, процес внесення відповідного законопроекту в Раду не займе багато часу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News