Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов просить ОБСЄ та Раду Європи допомогти звільнити Савченко та інших полонених

Четвер, 31 липня 2014, 18:12

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов просить президента Парламентської асамблеї ОБСЄ та президента Парламентської асамблеї Ради Європи допомогти повернути українських громадян, які утримуються під вартою на території Російської Федерації.

Про це повідомили у прес-службі Турчинова.

У листах він, зокрема, звертає увагу очільників ПА ОБСЄ та ПАРЄ на "ситуацію щодо систематичного незаконного захоплення українських громадян та їхнього насильницького утримання під вартою на території Російської Федерації".

Найбільш кричущим випадком Турчинов назвав викрадення 19 червня терористами так званої "Луганської Народної Республіки" військового пілота Надії Савченко та вивезення її до Росії.

"Українського військовослужбовця безпідставно звинувачують у вбивстві російських журналістів, які загинули поблизу Луганська. Це викрадення є ще одним доказом тісного співробітництва між Росією та терористичними організаціями, які діють у східних регіонах нашої держави", - заявляє Турчинов.

У цьому контексті він також звертає увагу на випадок із захопленням громадян України Олега Сенцова, О. Чернія, Г. Афанасьєва та О. Кольченка, яких було арештовано у травні російськими спецслужбами на території незаконно окупованої АР Крим та перевезено до Лефортовського слідчого ізолятора у Москві.

"Розцінюємо викрадення зазначених осіб як грубе порушення міжнародного права та основоположних принципів ОБСЄ. Такі дії Російської Федерації мають отримати належну оцінку та реакцію з боку світової спільноти", - заявляє Турчинов.

У зв’язку з цим керівник Парламенту зазначає, що вважає надзвичайно важливим сприяння ПА ОБСЄ і ПАРЄ та особисту участь очільників Асамблей "у зусиллях з метою повернення до Батьківщини захоплених та безпідставно арештованих громадян України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування