Україна прийме "гуманітарний конвой" від РФ партіями і лише через Червоний хрест

Неділя, 17 серпня 2014, 21:53

Вантаж "гуманітарного конвою" від РФ надходитиме партіями в міжнародний пункт пропуску "Ізварине - Донецьк" і буде передаватися тільки офіційним представникам Червоного хреста після усіх прикордонно-митних процедур.

Про це на своїй сторінці Facebook повідомив заступник глави Державної фіскальної служби України Анатолій Макаренко

"Вантаж, за погодженням з місією Червоного Хреста, надходитиме в міжнародний пункт пропуску "Ізварине-Донецьк" (Ростовської обл.) партіями (до 30-ти транспортних засобів) і буде передаватися для подальшого супроводу тільки офіційним представникам Червоного Хреста і тільки після проведення всіх заходів прикордонно-митного контролю", - повідомив він.

За словами Макаренка, 18 серпня українська сторона очікує "офіційних представників Червоного Хреста для проведення необхідних митних процедур (огляд, ідентифікація вантажу, документальне оформлення тощо)".

Як відомо, раніше в ОБСЄ заявили, що експерти ОБСЄ здійснять огляд вмісту російського "гуманітарного конвою" можливо 18-19 серпня, в неділю процедуру починати не будуть.

16 з 300 російських вантажівок, які зупинилися в Каменськ-Шахтинський (РФ) 17 серпня просунулися до КПП "Донецьк" в Росії на кордоні з Україною.

15 серпня Росія не надала представникам Червоного хреста детальної специфікації "гуманітарного конвою", що затримувало його оформлення.

16 серпня у Ростовській області завершилися переговори щодо долі скандального "гуманітарного вантажу" від Росії: він таки потрапить до України, але лише після перевірки на кордоні.

Раніше в РНБО заявили, що "гуманітарний конвой" з Росії досі перебуває на території РФ у м.Донецьк, документів на нього не надають.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування