Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Росії тиснуть на адвоката Савченко за нецензуровнаі записки

Четвер, 21 серпня 2014, 12:33

Російські тюремники поскаржилися на адвоката української льотчиці Надії Савченко за те, що він передав їй записки від сестри без проходження цензури.

Про це йдеться у документі, який наводить адвокат Савченко Марк Фейгін.

Документ переданий з СІЗО, в якому утримується Савченко на адресу Московської колегії адвокатів, оскільки такі записки передавав саме адвокат Надії.

"Повідомляю вам, що 25.07 о 17 годині по завершенні побачення ув'язненої Савченко з адвокатом, були виявлені дві записки від її сестри, що не пройшли цензуру", - сказано в документі.

"За фактом виявлення і вилучення двох записок проведена службова перевірка, в ході якої встановлено що ці записки передав їй адвокат Марк Фейгін з порушення ст. 20, абз. 2 ФЗ  (вся вхідна і вихідна кореспонденція для ув'язнених піддається цензурі)", - сказано в документі.

 

Як відомо, раніше керівництво Воронезького слідчого ізолятора в Росії відмовилося передавати книги українською мовою українській льотчиці Надії Савченко.

"Ці книги не прийняли (в СІЗО). Так як вони українською мовою і їх не можна "перевірити". Тому ці книги повернули назад", – повідомила сестра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування