Україна та ЄС на рік відкладуть застосування Угоди про асоціацію - заява

П'ятниця, 12 вересня 2014, 20:14

Застосування угоди про асоціацію між Україною та ЄС буде відкладено на рік - до 31 грудня 2015 року.

Про це йдеться в спільній заяві комісара ЄС з питань торгівлі Карела де Гухта, міністра економічного розвитку Росії Олексія Улюкаєва та міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, передає Інтерфакс-Україна.

"Щоб бути здатною повністю підтримати стабілізацію України, Комісія готова в разі ратифікації Україною Угоди про асоціацію з ЄС запропонувати додаткову гнучкість", - написано в заяві.

"Така гнучкість полягатиме у відстроченні до 31 грудня 2015 року тимчасово застосування зони вільної торгівлі, продовживши автономні торговельні заходи ЄС для переваги України на цей період", - написано в заяві.

Сторони відзначили, що продовжать консультації щодо стурбованостей, висловлених Росією, а прогрес в переговорах з цих питань буде оцінюватися під час тристоронніх міністерських зустрічей.

"Тривалий процес має бути частиною всебічного мирного процесу в Україні, з повагою права України вирішувати свою долю, а також її територіальної цілісності", - написано в заяві.

У документі також наголошується, що Росія і Україна підтвердили, що продовжать застосування преференційного режиму вільної торгівлі в рамках СНД.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...