Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чуркін пропонує створити нову посаду під розслідування катастрофи Боїнга

П'ятниця, 19 вересня 2014, 18:37

Для ретельного розслідування катастрофи "Боїнга" в Україні можна подумати про введення посади спецпредставника з цього питання при генеральному секретарі ООН.

Так вважає постпред РФ при організації Віталій Чуркін, пише російський "Інтерфакс".

"Важливо подумати про введення поста спецпредставника генсекретаря з цього питання і напрямку у співпраці з ОБСЄ відповідної місії в район катастрофи", - сказав Чуркін в п'ятницю в ООН.

Він також висловив здивування, чому члени міжнародної комісії з розслідування причин катастрофи малазійського "​​Боїнга" над Україною не відвідують місце трагедії.

"Після призупинення 6 серпня роботи міжнародної групи експертів на місці катастрофи, там не раз бували представники ОБСЄ та журналісти. Неясно, що заважає комісії виїхати в Донецьку область зараз, в умовах перемир'я", - заявив Чуркін.

Дипломат підкреслив, що Москву непокоїть відстороненість, з якою в попередньому звіті комісії йдеться про відсутність доступу до місця авіакатастрофи та уламків літака. 

Як відомо, 17 липня літак "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній рейсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), на борту якого знаходилися 298 пасажирів, з яких 15 членів екіпажу, був збитий і впав на сході України.

Служба безпеки України надала аудіозапис, з якого випливає, що авіалайнер був збитий "казакамі", які стояли на Чорнухинському блокпосту.

Крім того, СБУ отримала докази того, що зенітно-ракетна установка "Бук", якою був збитий "Боїнг", приїхала в Україну з Росії разом з екіпажем напередодні трагедії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування