Яценюк запросив американський бізнес до приватизації в Україні

П'ятниця, 26 вересня 2014, 11:13

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк презентував представникам ділових та інвестиційних кіл США урядовий план дій "Відновлення країни".

Як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів, під час цієї зустрічі у Нью-Йорку 25 вересня було домовлено про конкретну практичну підтримку плану урядових реформ.

Американські компанії нададуть експертну допомогу у реалізації планів уряду України у питаннях боротьби з корупцією, лібералізації економіки і спрощення регуляторного поля, сказано в повідомленні.

"Перед нами є і виклики, і можливості. Мати одну революцію, одну війну і двоє виборів – нелегко для того, аби керувати процесом і втілювати реформи. Але, незважаючи на це, ми зробили все для стабілізації фінансової ситуації в Україні і щоб прокласти шлях до подальших реформ", - заявив Яценюк.

Він наголосив, що Кабмін ухвалив кілька пакетів жорсткої економії і зробив усе, щоб стабілізувати ситуацію в Україні.

Ключовий виклик для України, за словами Яценюка, - пришвидшити процес необхідних реформ. Основна реформа, на його переконання, - антикорупційна.

Яценюк зазначив, що уряд вніс до Верховної Ради законопроект, який передбачає створення Національного антикорупційного бюро, антикорупційної стратегії, зміну системи моніторингу життя держслужбовців – "не тих, хто працює на нижчих щаблях, а тих, хто обіймає вищі посади, починаючи від президента і закінчуючи прем’єр-міністром та членами уряду".

Другий крок – подолати корупцію в державних компаніях, наголосив прем’єр. "Найкращий шлях зробити це – приватизувати їх", - заявив він.

Яценюк повідомив, що Кабмін вже вніс до парламенту проект закону щодо приватизації.

Він звернувся до представників інвестиційних кіл США: "Ми будемо раді бачити вас як інвесторів, які придбають українські держкомпанії".

Третій крок, за словами Яценюка, - це податкова реформа.

"Ми хочемо мінімізувати кількість податків і збільшити ставки податків. Але, з іншого боку, є питання бюджетних видатків, величезної діри в Пенсійному фонді, як покрити наші соціальні програми. Ми прагнемо знайти збалансоване рішення", - сказав він.

"Уряд запропонував податкову реформу і очікує, що парламент ухвалить її і в 2015 році ми матимемо новий податковий режим", - повідомив Яценюк.

Він назвав рушіями для української економіки сільське господарство та енергетику – і закликав представників ділових кіл стати інвесторами в ці сектори.

Яценюк зазначив, що Єврокомісія надала Україні відтермінування на рік, яке дозволяє зайти на європейський ринок без обмежень і без ризиків. "Але ми рішучі в імплементації Угоди з ЄС та в тому, аби зробити українську економіку конкурентоспроможною", - запевнив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування