Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Тимошенко вже придумала ув'язненій льотчиці нову місію

Понеділок, 29 вересня 2014, 20:55

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко заявила, що її партія зробить усе можливе, аби ув'язнена льотчиця Надія Савченко увійшла до складу майбутньої української делегації в ПАРЄ.

Про це політик заявила на зустрічі з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом під час робочого візиту до Страсбургу, цитує її прес-служба.

"Через агресію Росії ситуація погіршилася драматично. Найбільш кричущим прикладом є Надія Савченко – українська льотчиця, яку було захоплено Росією на території України і звинувачено у тому, що вона не робила", - сказала Тимошенко.

Вона наголосила, що партія "Батьківщина" робить усе можливе для звільнення Савченко і докладе максимум зусиль для того, щоб льотчиця, яка очолює список партії на дострокових парламентських виборах, увійшла до складу майбутньої української делегації в ПАРЄ.

"Сподіваюся, що статус тоді вже не тільки депутата української Верховної Ради, але й члена української делегації в ПАРЄ допоможе Надії вийти на волю", - підкреслила Тимошенко.

У свою чергу Турбйорн Ягланд запевнив, що зробить усе можливе для звільнення Надії Савченко та усіх інших українських полонених.

Як відомо, заступник глави Адміністрації президента Валерій Чалий вважає, що включення льотчиці Надії Савченко у виборчий список "Батьківщини" під номером один ускладнило її звільнення з російського полону.

Савченко була затримана бойовиками на Донбасі, а потім відправлена ​​до Росії. Там її звинуватили в причетності до загибелі журналістів ВГТРК під Луганськом. 

З середини липня вона перебувала під арештом в воронезькому СІЗО. 

Днями Савченко була переведена з Воронежа до Москви. Їй призначена психіатрична експертиза.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування