Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У РФ немає доказів провини Савченко у загибелі журналістів - адвокат

Понеділок, 27 жовтня 2014, 10:53

У Слідчого комітету РФ немає доказів причетності української льотчиці Надії Савченко до загибелі російських журналістів під Луганськом, слідство затягує час.

Про це заявив адвокат льотчиці Ілля Новіков у будівлі Басманного суду Москви, який 27 жовтня розглядає клопотання слідства про продовження строку арешту Савченко, повідомляє кореспондент УНІАН.

"Незважаючи на те, що в липні-серпні Слідчий комітет поширив заяву про те, що провина Савченко підтверджується даними її мобільного телефону, фактично постанова про призначення експертизи зі стільникового телефону винесена минулого тижня. Тобто, Слідчий комітет, на наш погляд, всупереч заявам, що це важлива справа, розслідує її у вкрай млявому режимі", - сказав Новіков.

"Можливо, це пов'язано з тим, що слідчі вже розуміють, що вони "взяли" не ту людину. Об'єктивних даних і доказів причетності Савченко до смерті російських журналістів їм знайти не вдасться, і вони банально затягують час", - зазначив він.

Вранці у понеділок Савченко не доставили до суду про продовження її арешту – і Новіков вимагав особистої присутності українки на суді, тому просив перенести засідання.

"Ситуація на сьогодні така: Савченко не доставлена до суду з Інституту Сербського. Формальний привід те, що вона проходить стаціонарне дослідження на психіатричній експертизі, і закон дозволяє в таких випадках не доставляти обвинувачуваного до суду, але оскільки Савченко з принципових міркувань відмовляється брати участь в експертизі, вона не відповідає на питання лікарів і не проходить тести", - сказав Новиков.

Адвокат наголосив, що дослідження практично не ведеться.

"Я маю намір просити суд, аби сьогоднішнє засідання було відкладено і щоб Савченко з урахуванням цієї позиції була доставлена до суду завтра, післязавтра. У суду є час до 30 жовтня, коли минає термін тримання її під вартою", - додав Новиков.

Як відомо, Савченко була затримана бойовиками на Донбасі, а потім її доправили до Росії. Там її звинуватили в причетності до загибелі російських журналістів під Луганськом.

Із середини липня вона перебувала під арештом у воронезькому СІЗО. Потім Савченко перевели з Воронежа до Москви для проведення психіатричної експертизи.

13 жовтня суд у Москві мав розглянути скаргу Савченко на призначення їй стаціонарної психіатричної експертизи. Але того дня Савченко замість суду була доставлена до Інституту Сербського для проходження психолого-психіатричної експертизи – попри скаргу захисту.

Засідання Басманного суду Москви у справі Савченко було відкладене на 11 листопада "у зв'язку з відсутністю обвинувачуваної Савченко, яка зараз перебуває на експертизі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...