Обама привітав Україну з успішними виборами

Понеділок, 27 жовтня 2014, 17:33

Президент США Барак Обама привітав Україну з успішними виборами і закликав Росію гарантувати, що терористи на Донбасі дозволять провести 7 грудня місцеві вибори.

Про це йдеться в заяві американського президента, передає УНІАН.

Обама запевнив, що будь-які інші "вибори" на Донбасі визнаватись не будуть.

"Від імені американського народу я вітаю народ України з проведенням успішних парламентських виборів 26 жовтня", - йдеться в заяві.

"Я висловлюю вдячність уряду України за проведення кампанії і за день виборів, які міжнародні організації моніторингу оцінили як такі, що значною мірою відповідають міжнародним стандартам", - додав Обама.

Обама заявив, що Росія своєю окупацією Криму та бойовики на Сході України не дозволили багатьом українцям проголосувати.

"Я закликаю Росію гарантувати, щоб її уповноважені у Східній Україні дозволили виборцям у частинах Донецької та Луганської областей обрати своїх представників на законних місцевих виборах 7 грудня, відповідно до угоди, яку представники Росії та сепаратистів підписали у Мінську 5 вересня", - закликав Обама.

"Сполучені Штати не визнають ніяких виборів, які відбудуться у сепаратистських районах, що не відповідають законодавству України", - додав він.

Обама сподівається, що Україні вдасться швидко сформувати новий уряд і почати реформи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...