Російський комуніст хоче, щоб РФ видала Україні Азарова і Пшонку

Понеділок, 24 листопада 2014, 11:12

Депутат Держдуми Росії від фракції КПРФ Валерій Рашкін вважає, що російська влада повинна видати Україні "не чистих на руку українських політиків-утікачів та їхніх родичів".

Про це в понеділок повідомляє прес-служба фракції КПРФ у Держдумі РФ.

"Росія проявила благородство і милосердя, надавши притулок Януковичу. Це виправдано. Він - незаконно повалений президент, і на Україні донині зберігається загроза його життю", - вважає Рашкін.

"Але з якого дива Росія повинна рятувати інших втікачів і нечистих на руку українських політиків, таких, наприклад, як Пшонка чи Азаров? Азаров, будучи прем'єр-міністром України, протягом чотирьох років займався тим, що фактично заохочував злодійство російського газу і проводив маніпуляції з боргами України перед Росією ", - вважає він.

"Чому тепер ми повинні його рятувати і забезпечувати йому комфортне життя тут? Тим більше, з якого дива Росія повинна жертвувати своїм іміджем, захищаючи сина Азарова, обвинуваченого в розкраданні державних коштів? Ця людина не є громадянином Росії. У нього австрійський паспорт. Його дуже чекають в Австрії, де заарештовані його рахунки, і де стосовно нього ведеться розслідування. його потрібно видати Австрії ", - пояснив депутат свою позицію.

На думку Рашкіна, щодо українських політиків-утікачів та їхніх родичів Росія повинна керуватися своїми політичними інтересами.

За даними депутата, син колишнього президента України - Олександр Янукович вже почав інтегруватися в російський бізнес.

Зареєстрована в Санкт-Петербурзі фірма Януковича-молодшого займається "управлінням фінансово-промисловими групами і холдинг-компаніями".

Розшукуваний владою Австрії син колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова також знаходиться в Росії, де він фактично ховається від слідства.

Сам колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров веде справи в Москві, де у нього є великий офіс в престижному районі Хамовники.

На думку депутата, нинішня діяльність побіжного українського політика цілком може бути пов'язана з відмиванням коштів або з політичними проектами, які завдають шкоди інтересам Росії. У зв'язку з чим парламентарій вже відправив у ФСБ Росії запит про необхідність проведення перевірок щодо колишнього прем'єр-міністра України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування