Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк розповів про зростання доходів бюджету і боротьбу з "тінню"

Середа, 26 листопада 2014, 13:43

У цьому році доходи українського бюджету перевищили минулорічні на 5%, у тому числі – завдяки боротьбі з тіньовими схемами.

Про це під час відкриття засідання Кабміну заявив прем’єр Арсеній Яценюк.

"І це моя відповідь на запитання – чи вдалося нам закрити частково, підкреслюю – частково, тіньові корупційні схеми. Так, частково це вдалося", – запевнив він.

Зокрема, цьому допомогла детінізація торгівлі нафтопродуктами і сплати з неї акцизів, а також "пакет жорстких податкових заходів", спрямований на олігархічний бізнес.

"Чомусь всім попередникам не вдавалося підняти ренти на руду, на нафту і на газ. При тому, що вони мали більшість у парламенті", – додав прем’єр.

За словами Яценюка наразі дефіцит бюджету втримується на рівні 4%, хоча раніше прогнозувалося, що він становитиме 7-10%.

"Для країни, яка знаходиться у стані війни, для країни, яка була тотально розграбована, показники з доходів бюджету 5% від минулого року і дефіцит в рамках 4% – прийнятні", – заявив він.

Також Яценюк назвав здобутком уряду продовження виплати зарплат, пенсій та інших соцвиплат, особливо враховуючи наявність півмільйона переміщених осіб, яких також треба утримувати.

Крім того він додав, що уряду вдалося побудувати систему відшкодування ПДВ з системою публічного звітування на сайті казначейства.

У той же час він визнав, що частина тіньових схем все ще не ліквідована, зокрема – на митниці та у фіскальній службі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування