Заступника голови Меджлісу викликали на допит у справі "3 травня"

Середа, 10 грудня 2014, 09:21

Заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза викликали на допит як свідка в Головне слідче управління Слідчого комітету РФ по Криму.

Про це Ахтем Чийгоз повідомив кореспонденту агентства Крымские новости QHA.

За його словами, зустріч зі слідчим призначено на 10 грудня 15:00. Попередня тема бесіди –акції протесту 3 травня.

"Учора мені подзвонили й запросили у Слідчий комітет, у справі про 3 травня. Я сказав, що я обов'язково прийду. І ми домовилися зі слідчим на середу на третю годину", - сказав Чийгоз.

При цьому заступник глави Меджлісу зазначив, що, враховуючи часті арешти й штрафи для кримських татар в останній час, сподіватися "на законність у проведенні подібних заходів" не можна.

"Що я можу очікувати? Враховуючи, що наших співвітчизників незаконно штрафують, "під замовлення" арештовують, я, звісно, не можу говорити про те, що можна сподіватися на якусь законність у проведенні подібних заходів. Тому абсолютно йду сам у цей Слідчий комітет, а там Аллах покаже, що буде", - заявив він. 

Як відомо, акції протесту 3 травня 2014 року проходили в різних районах Криму у зв'язку із забороною в'їзду в Крим лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

На багатьох кримських татар, які перебували в місцях, де проходили акції протесту, було складено адміністративні протоколи. Потім справи розглядалися в райсудах Криму. Багато кого з учасників даної акції оштрафували на значні суми.

Один із учасників Таїр Смедляєв був затриманий 22 жовтня в м. Старий Крим за участь у зустрічі 3 травня Джемілєва. Йому пред'явлено звинувачення за ст. 318 ч. 1 КК Російської Федерації "застосування насильства у відношенні представника влади". Він досі перебуває під арештом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування