Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мінстець хоче формувати стандарти і займатися обличчям України в світі

Середа, 10 грудня 2014, 12:58

Гендиректор НТКУ Зураб Аласанія оприлюднив новий текст положення про Міністерство інформполітики.

Текст він оприлюднив на своєму Facebook.

За словами Аласанії, саме цей проект буде розглядатися на засіданні уряду.

З нового проекту прибрали положення, які в минулому тексті викликали широкий резонанс та обурення з боку представників медіа спільноти.

Згідно з положенням, основними завданнями МІП України є: забезпечення формування та реалізація державної інформполітики, забезпечення реформ у сфері ЗМІ, формування стратегії інформполітики держави та забезпечення її дотримання.

Згідно з положенням, Міністерство здійснює нормативно-правове регулювання у сферах поширення інформації, просвітницької діяльності, державного інформаційного патронажу в системі освіти та органах державної влади, формування і використання національних інформаційних ресурсів на територіях, де введено воєнний стан, тимчасово окупованих територіях, в зоні проведення АТО, на звільнених територіях.

Міністерство розробляє та затверджує правила виготовлення соціальної реклами, що виготовляється на замовлення органів державної влади, затверджує державні стандарти в сфері розміщення зовнішньої реклами.

Крім того, міністерство надає у межах своїх повноважень методичну і практичну допомогу прес-службам міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Міністерство вживає заходи щодо захисту інформаційних прав громадян на територіях, де введено воєнний стан, тимчасово окупованих територіях, в зоні проведення АТО, на звільнених територіях.

Надає методичну допомогу державним та комунальним засобам масової інформації в процесі реформування.

Міністерство також організовує дослідження впливу засобів масової інформації на масову свідомість, здійснює моніторинг інформації у вітчизняних та іноземних засобах масової інформації, формує доповідні прем’єру та членам Кабміну.

Міністерство координує та контролює діяльність управлінь інформаційної політики центральних та місцевих органів виконавчої влади.

Міністерство розробляє, затверджує та впроваджує програму позиціонування України в світі, розробляє та вносить на розгляд уряду стратегію захисту інформаційного простору України від зовнішнього інформаційного впливу а також забезпечує її впровадження.

У положенні є пункт, що Міністерство забезпечує дотримання в Україні свободи слова.

Крім того, міністерство вживає заходи із популяризації вітчизняної телепродукції.

Міністерство також організовує та забезпечує діяльність мовлення на закордонну аудиторію та поширення інформації про Україну у світі.

Міністерство виконує в межах повноважень інші функції з управління об'єктами державної власності, що належать до сфери його управління.

Крім того, міністерство забезпечує в межах повноважень реалізацію держполітики стосовно державної таємниці, захист інформації з обмеженим доступом, а також технічний захист інформації, контроль за їх збереженням в апараті МІП України.

Міністерство забезпечує в межах повноважень виконання завдань з мобілізаційної підготовки та мобілізаційної готовності держави.

Повний текст положення ви можете прочитати тут.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування