Родина Азарова рятувала свої активи в Європі після розстрілу Майдану

Вівторок, 23 грудня 2014, 07:22

Родина екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова намагалася врятувати частину своїх активів у Європі після початку розстрілу людей на Майдані.

Така інформація міститься у статті Сергія Лещенка "Життя під санкціями. Австрійська нерухомість Азарова", оприлюдненій на "Українській правді".

Як сказано в статті, 21 лютого 2014 року, у день втечі Януковича, cин колишнього прем'єр-міністра, на той момент народний депутат Олексій Азаров здійснив операцію дарування своєї частки в австрійській компанії Garda Handels- und Beteiligungs Gmbh, яка володіє заводом "Металіст" у Макіївці й будинком у Відні на Цукеркандль-Гассе.

Новим власником компанії став Костянтин Пивоваров, віце-президент футбольного клубу "Металіст", який належить Сергію Курченку.

Костянтин Пивоваров також раніше був заступником міністра регіонального розвитку й будівництва в уряді Азарова за квотою Давида Жванії та Миколи Мартиненка.

Він досі володіє австрійською компанією Азарових Garda.

Крім того, під час падіння режиму Януковича родина Азарових намагалася врятувати частину грошей, щоб вивести їх із-під міжнародних санкцій.

Так, як пише Лещенко, 27 листопада й 5 грудня 2013 року на рахунки картинної галереї дружини Олексія Азарова у Відні надійшли 500 тисяч і 3 мільйони євро від фірми Курченка "LPG Trading Gmbh" по договорах позички.

Але 20 лютого 2014 року, коли почалися масові вбивства на Майдані, віденська галерея Азарових терміново попросила австрійський "Обербанк" провести операцію повернення Курченку 2 мільйонів євро.

Очевидно, Азарови зрозуміли, що міжнародні санкції неминучі – як і наступний арешт рахунків, – і спробували вивести частину коштів із-під удару.

Крім того, як сказано у статті, фірми Азарова в Австрії отримували гроші під сумнівні операції. Зокрема, австрійський "Обербанк" повідомив прокуратурі, що картинна галерея Азарових отримувала багатотисячні суми від офшорної компанії "Shelvare Enterprises LTD" з метою "аналізу австрійського ринку мистецтва й купівлі творів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
14:00
Атака на харківську телевежу не вплине на доступ до ЗМІ у місті - Терехов
13:58
відеоДілки два місяці "маринували" ухилянтів у прикордонні в очікуванні трансферу до Угорщини
13:55
"Метінвест" з травня підвищить зарплати працівникам підприємств: на скільки зросте оклад
13:43
футболШевченко вірить у перспективи Судакова в чемпіонаті Італії чи Англії
13:41
Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги може бути проблемою – посол
13:40
фотоЗ Литви до України прибула партія бронетранспортерів M577
13:39
Європейські компанії шукають лазівки для продовження роботи в РФ після скасування винятків із санкцій
13:39
відео"Ціль знищено": Олещук показав роботу зенітників по ворожих "Шахедах"
13:30
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш". Про що говорили на заході "Відбудова України"
13:25
фотоРосіяни скинули авіабомбу на Костянтинівку: постраждали 5 людей в цивільному авто
Усі новини...