Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Противники Кернеса штурмують харківську міськраду

Середа, 24 грудня 2014, 10:33

Представники кількох громадських організацій, які виступають проти мера Харкова Геннадія Кернеса, намагаються прорватися на сесію міськради.

Про це повідомляє харківський портал "Медіапорт".

Згідно з повідомленням, акцію організував представник об'єднання "Сила людей" і "Громадська варта Харків" Дмитро Дробот. Запис про майбутню акцію на його сторінці в Facebook озаглавлена "Кернес, гудбай!".

Метою акції названо бажання "назавжди відкрити двері міськради для харків'ян". За даними Дробота, згода на участь у поході дали представники Автомайдану, "ДемАльянсу", "Правого сектора", батальйону "Айдар" і полку "Азов".

"Наша основна мета – потрапити на сесію міської ради, ми хочемо розібратися з ситуацією, яка пов'язана з комунальними підприємствами, КП "Харківводоканал". Нас не пускають, неможливо розібратися. І ми хочемо звернути увагу громадськості на те, що Геннадій Адольфович окупував всю владу", – заявляв Дробот.

У свою чергу представники міської влади заявили, що активісти не подали необхідну заявку на відвідування міськради, тому не можуть увійти всередину.

Видання зазначає, що до будівлі міськради під'їхала вантажівка, з якої всередину занесли мішки з піском і поклали біля вікон на першому поверсі.

Як відзначають "Українські новини", активісти двічі влаштовували бійки з міліцією, намагаючись прорватися в будівлю міськради з різних входів, однак міліція їх не пропустила.

У ході бійок між активістами та міліцією впала одна літня жінка, медики швидкої допомоги надали їй допомогу.

Всі входи до міськради перекриті трьома лініями правоохоронців.

Після безуспішних спроб потрапити всередину, близько 50 активістів перекрили рух біля міськради. В 11:10 один з учасників акції підігнав до центрального входу позашляховик.

Фото: "Медиапорт"

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", близько 9:30 у внутрішній двір мерії заїхали машини Кернеса та його охорони.

Входи в будівлю посилено охороняються міліцією. Активісти кричать "Гепу на нари" і "Ганьба!".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...