Апеляційний суд поновив справу про заборону Компартії України

Середа, 24 грудня 2014, 14:53

Київський апеляційний адміністративний суд скасував ухвалу Окружного адмінсуду Києва про зупинення провадження у справі про заборону діяльності Комуністичної партії України.

Апеляційний суду направив цю справу до суду першої інстанції для подальшого розгляду.

Відповідне рішення ухвалено 24 грудня при розгляді апеляційної скарги Мін’юсту та Укрдержреєстру, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

Апеляційна скарга була подана на ухвалу суду першої інстанції від 5 листопада 2014 року, якою Окружний адмінсуд Києва зупинив провадження у даній справі. Підставою для такого рішення стали численні позови КПУ до Кабінету міністрів та президента України.

8 липня 2014 року Міністерство юстиції та Укрдержреєстр звернулися до Окружного адмінсуду Києва з позовом про заборону на території України Компартії.

Мін’юст нагадує, що Компартія України була зареєстрована 5 жовтня 1993 року.

Згідно зі статтею 5 закону "Про політичні партії в Україні", утворення і діяльність партій забороняється, якщо їхні програмні цілі або дії спрямовані на: ліквідацію незалежності України; зміну конституційного ладу насильницьким шляхом; порушення суверенітету і територіальної цілісності України; підрив безпеки держави; незаконне захоплення держвлади; пропаганду війни, насильства, розпалювання міжетнічної, расової чи релігійної ворожнечі тощо.

Також політичні партії не можуть мати воєнізованих формувань.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування