Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист Зіневича хоче від Ради нового рішення по вугіллю з ПАР

Субота, 10 січня 2015, 09:31

Захист директора "Укрінтеренерго" Володимира Зіневича вимагає від комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції провести повторне засідання і заслухати інформацію про хід розслідування виробництва про закупівлю компанією вугілля в ПАР за участю адвокатів і самого підозрюваного.

Про це заявив адвокат Зиневича Віктор Петруненко.

"Заява Лаганяка (перший замначальника головного слідчого управління ГПУ Святослав Лаганяк) про заподіяний збиток через дії Зіневича на суму більш як 846 млн грн не лише тільки не має під собою юридичної основи, а взагалі перебуває поза законом. ... Зіневич є особою, яке піддається незаконному кримінальному переслідуванню за абсолютно надуманими приводами і звинуваченнями", - сказав Петруненко.

Реклама:

Також він зазначив, що "у зв'язку з тим, що Лаганяк зробив відповідну заяву щодо Зиневича на засіданні комітету із запобігання і протидії корупції, захист Зіневича звертається до голови комітету з вимогою про повторне заслуховування інформації з цього питання, але за участю представників Зіневича і його самого ".

Як відомо, у ГПУ стверджують, що в результаті складання контракту директором "Укрінтеренерго" Володимиром Зіневичем на постачання вугілля з ПАР державі було завдано збитків у розмірі понад 846 млн грн.

Раніше стало відомо, що  днями Україна заплатила ще за два кораблі вугілля з Південно-Африканської Республіки.

ВІДЕО ДНЯ

При цьому, за даними джерела "Української правди", "Центренерго" направило на адресу глави Міненерго лист, що претензій до якості одержуваного вугілля немає.

Генпрокурор Віталій Ярема заявляв після отримання трьох з шести суден з вугіллям від ПАР, що воно "не горить в українських ТЕС" . За його словами, у ГПУ є докази, що вугілля з ПАР неякісне і не відповідає стандартам, які використовуються на Зміївський, Трипільської та Старобешівської ТЕС, які перебувають у структурі "Центренерго".

Чиновникам Держкомпанії "Центренерго" було оголошено підозру  в розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах. 

Печерський суд м.Києва встановив суму застави для директора "Укрінтеренерго" Володимира Зіневича. Напередодні Зіневич був примусово доставлений до суду, який обрав для нього запобіжний захід на увазі 2 міс. тримання під вартою.

Разом з тим суд обрав суму застави в сумі 365 мільйонів гривень.

УНІАН 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...