Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На саміті у Ризі обговорять питання угоди з ЄС – Клімкін

Субота, 10 січня 2015, 14:24

Київ покладає на Ризький саміт Східного партнерства великі надії.

Про це 10 січня заявив глава МЗС України Павло Клімкін.

"У нас великі очікування від Ризького саміту Східного партнерства", - сказав він на спільному брифінгу з главою МЗС Латвії Едгарсом Рінкевичсом.

За словами Клімкіна, на цьому саміті українська сторона має намір отримати бачення того, як буде відбуватися імплементація Угоди Україна-ЄС, в тому числі "конкретні рішення - як ми будемо це робити".

Разом з тим Україна покладає великі сподівання на лібералізацію візового режиму, а також "досягнення нової якості взаємодії між Україною та ЄС і між тими країнами Східного партнерства, у яких є євроінтеграційні прагнення".

У свою чергу міністр закордонних справ Латвії повідомив, що на саміті Східного партнерства у Ризі будуть визначені конкретні кроки щодо євроінтеграції України і Грузії.

"Я дуже сподіваюся, що на Ризькому саміті ми зможемо сформулювати конкретне бачення того, що треба зробити і яким шляхом необхідно рухатися України та Грузії. І президент України мене запевнив, що він буде прихильником такого симетричного підходу. Мені здається, що це правильний шлях", - зазначив глава МЗС Латвії.

Інтерфакс-Україна 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування