Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко пропонує депутатам позбавити Турчинова депутатських повноважень

Понеділок, 12 січня 2015, 15:16

Верховній Раді пропонують почати поточний пленарний тиждень з позбавлення секретаря РНБО Олександра Турчинова депутатських повноважень.

Відповідну пропозицію озвучив на погоджувальній раді лідер "Опозиційного блоку" Юрій Бойко.

Він нагадав, що з часу призначення на посаду секретаря РНБО Турчинов суміщає цю посаду з депутатством.

"Тому, якщо вже є подання, ми би пропонували почати тиждень з позбавлення Олександра Турчинова депутатських повноважень, щоб він не суміщав дві посади", - сказав Бойко.

У свою чергу Турчинов нагадав, що написав заяву про складання депутатських повноважень ще 17 грудня, коли приступив до виконання обов'язків секретаря РНБО.

"Турчинов звернувся до Регламентного комітету Верховної Ради з проханням не зволікати з розглядом заяви та проголосувати її у парламенті на найближчому сесійному засіданні", - йдеться в повідомленні РНБО в понеділок.

Разом із цим у "Блоці Петра Порошенка" пропонують першим питанням у вівторок розглянути законопроекти в рамках судової реформи.

Разом із тим згідно з порядком денним у вівторок першими до розгляду стоять законопроекти в рамках судової реформи зокрема кілька редакцій змін до закону про судоустрій та статус суддів, а також законопроект про забезпечення права на справедливий суд в редакції поданій президентом України.

Також на середу пропонується ухвалити зміни до Кримінального кодексу зокрема в частині недопущення розкрадання природного газу та посилення відповідальності за окремі військові злочини. Крім того у четвер на розгляд ВР виноситься постанова про зміни до порядку обрання керівників та членів парламентських комітетів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування