Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Московська поліція затримала активістів, які увімкнули в авто гімн України

Середа, 14 січня 2015, 13:33

У Москві поліція затримала активістів, які в автомобілі біля СІЗО, де утримується Надія Савченко, слухали гімн України.

Про це повідомляють Грані.ру, журналістка яких - серед затриманих.

Як зазначає видання, активісти на автомобілі під'їхали до СІЗО-6 і голосно включили диск з гімном України.

Коли вони спробували від'їхати від ізолятора, автобус ОМОНу заблокував автомобіль, і люди в камуфляжі зажадали покинути його і пройти в автобус. При цьому затриманим заламували руки.

Затриманих розвели по різних кімнатах і намагалися обшукувати. У відділок прибув відомий оперативник центру "Е" Олексій Окопний.

До затриманих довго не пускали юриста "Руху за права людини" Олексія Домнікова. При цьому він має нотаріальну завірену довіреність на представлення інтересів однієї із затриманих - Катерини Мальдон.

Міліція також затримала журналіста Грані.ру Олександру Агеєву, яка знімала акцію. Агєєва розповіла, що її відразу відокремили від інших затриманих. При цьому їй погрожували та вимагали пройти дактилоскопію. Через три години Агеєву відпустили, проте всі записи на її камері виявилися стертими.

Відносно решти - Олега Мокрякова, Івана Дудка і Катерини Мальдон - в ОВД оформили протоколи за статтею 20.2 КоАП (порушення правил публічних заходів). В даний час у поліції залишається тільки Мальдон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування