СБУ:Теракти бойовики здійснюють за прямими наказом їхніх так званих міністрів

Понеділок, 19 січня 2015, 11:23

Бойовики за вказівкою керівництва, випустили 88 снарядів з трьох заздалегідь підготовлених установок "Град" під час обстрілу блокпосту під Волновахою.

Про це розповіли на спільному брифінгу голова СБУ Валентин Наливайченко та генпрокурор Віталій Ярема.

Наливайченко наголосив, що в цей день автобус сполученням Златоустівка – Донецьк "здійснював цивільний регулярний рейс, про що було добре відомо бойовикам".

Саме тому, СБУ та ГПУ, за словами їхніх очільників, наполягають на спланованому характері обстрілів мирних громадян терористами з метою залякати мирне населення.

"Їхні численні телефонні переговори свідчать, що подібні теракти здійснюються за прямим наказом через так званих їхніх міністрів оборони та безпосередніх ватажків на місцях, які застосовують завезену з Росії бойову небезпечну зброю", - зазначив Наливайченко.

"88 фугасних осколкових снарядів М-21ОФ (некерований реактивний снаряд – ред.) було випущено з трьох установок "Град", завчасно виставлених з визначеною траєкторією та відстанню", - сказав Наливайченко.

У свою чергу Ярема продемонстрував карту, на якій показано місце здійснення пострілу. Згідно з цією картою, випуск ракет був здійснений з північно-східної околиці міста Докучаєвськ, підконтрольного бойовикам.

Ярема нагадав, що за уточними даними, в результаті обстрілу з 40 людей, що перебували в автобусі, що їхав в Донецька, 12 загинули, 18 отримали поранення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News