Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стець: показуючи російських зірок, "Інтер" та інші канали не порушили закон

Понеділок, 19 січня 2015, 16:12

Транслюючи концерти за участю Йосипа Кобзона, Олега Газманова, Валерії та інших персон нон-грата в Україні, "Інтер" та інші українські канали не порушили закони.

Про це в інтерв'ю журналу "Кореспондент" заявив новопризначений міністр інформаційної політики Юрій Стець.

"Ми працювали з юристами і не знайшли жодного медійного закону, який би ці канали порушили. Все інше вимагає аналізу", – сказав він.

Стець додав, що крім "Інтера" схожі виступи показував "1+1", Новий канал, "Україна", але на "Інтері" ці виконавці з'явилися першими.

Він також нагадав про свою ідею внести законопроект, який би заборонив показувати персон нон-грата по телевізору, крім новинних передач.

Говорячи про газету "Вести", яку неодноразово звинувачували в публікації антиукраїнських матеріалів, Стець запропонував не закривати її, а створити "альтернативу".

"Моя думка як міністра: потрібно створити альтернативу цій газеті – якісне безкоштовне видання з ще більшим тиражем. Тоді власники "Вістей", які викидають величезні гроші на газету, яка дратує значну частину українців, зрозуміють, що в цьому немає жодного сенсу", – вважає він.

Стець запевнив, що не збирається закривати жодні видання в Україні, а регулювання їх незабаром стане взагалі неможливим.

"Вітчизняну журналістику після вступу в силу закону про суспільне мовлення і після реалізації ініціативи про передачу ЗМІ в приватні руки якось регулювати буде неможливо. Нікому", – запевнив Стець.

Відзначимо, інтерв'ю "Кореспонденту", який входить в холдинг UMH олігарха-втікача Сергія Курченка, стало першим після призначення Стеця на посаду міністра.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...