Пропускний режим у зоні АТО буде ще жорсткішим – Турчинов

П'ятниця, 23 січня 2015, 11:06

Пропускний режим в зоні проведення антитерористичної операції буде лише посилюватися.

Про це на селекторній нараді з губернаторами під головуванням прем'єра Арсенія Яценюка заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Режим не буде скасовуватися, він буде посилюватися, і аргумент для цього дуже серйозний: це сотні екземплярів зброї, вибухівки, які вилучаються під час таких перевірок, під час роботи в пунктах пропуску. Сім транспортних коридорів будуть працювати і закриватися в разі активізації бойових дій в тому чи іншому сегменті на лінії зіткнення", – сказав він.

Турчинов зазначив, що незважаючи на певну критику, що з'явилася у низці ЗМІ і соцмережах, такі заходи є виправданими, оскільки першочерговим завданням влади є забезпечення безпеки громадян.

Він також додав, що в Україні зберігається терористична загроза і потрібно вжити заходів для протидії їй.

Турчинов нагадав, що в останні дні в зоні АТО активізувалися бойовики, також відбулася серія терактів на сході країни.

"Гинуть і отримують поранення ні в чому не винні мирні жителі. Для того, щоб виправдати ці злочини, вони (бойовики – ред.) проводять терористичні акти і на окупованій ними території", – сказав він, додавши, що однією з таких провокацій є обстріл зупинки у Донецьку.

Секретар РНБО доручив створити антитерористичні штаби в регіонах України для координації всіх правоохоронних і силових структур.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News