Корбан: Україна пішла шляхом "югославського сценарію"

Субота, 31 січня 2015, 22:08

Конфлікт в Україні пішов шляхом "югославського сценарію" і може затягнутися не менше ніж на три роки.

Таку думку висловив заступник глави Дніпропетровської ОДА Геннадій Корбан в інтерв'ю Громадському Телебаченню.

"Ще року не минуло, а ми вже втомилися від цієї війни. А ще - пару років точно, кривавих пару років ... Є два виходи: перший - військове вирішення питання, другий - домовлятися. Щоб домовлятися, потрібно вміти вникнути у деталі і реалізувати їх у життя ... Проблема в тому, що немає ніякого рішення - ані воювати, ані домовлятися ", - зазначив він.

"Зараз, якщо використовувати шахову термінологію - ситуація "цуцванг " - кожен наступний зроблений крок свідомо невигідний", - додав заступник глави ОДА.

"Місцеві політики (українські) мають зрозуміти - якщо у них не вийшов бліц-криг, треба зняти корону і домовлятися - як це роблять і у бізнесі. Не знаю, з ким, можливо й з Захарченком (лідер" ДНР" Олександр Захарченко)", - зазначив Корбан.

Говорячи про ситуацію у регіоні щодо сепаратизму Корбан зазначив, що в області з призначенням Коломойського губернатором було придушене "підпілля". 

"Будь-яке проросійське підпілля, будь-які проросійські настрої. Тут штурмували адміністрацію, ніхто зараз цього вже не пам'ятає ... Ми це придушили - законно, незаконно. Зараз тут прийняті певні антитерористичні заходи, моніторяться соціальні групи. Ми чуємо їхні розмови - "На Дніпропетровськ не їдемо". На Харків, на Запоріжжя ...", - розповів Корбан.

Також, на його думку, головна відмінність України від РФ - хуторянство, а не "зграя", де є лідер, "цар".

"Україні не потрібен цар - ані хороший, ані поганий. Україна - парламентська держава, де мають бути представлені хутора, які мають між собою домовлятися", - зазначив Корбан і додав, що він - за децентралізацію.

"Але жодної гідної пропозиції офіційного Києва щодо децентралізації я не чув", - додав він.

Джерело відео - Громадське Телебачення

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News