Прес-секретар Яценюка вирішила позмагатися з ним у знанні історії

П'ятниця, 9 січня 2015, 16:54

Прес-секретар прем'єра Арсенія Яценюка Ольга Лаппо спробувала роз'яснити його висловлювання про вторгнення СРСР в Україну та Німеччину.

У коментарі ВВС Україна, вона сказала, що мова йшла про "поділ Німеччини Радянським Союзом".

"Арсеній Яценюк мав на увазі поділ Німеччини Радянським Союзом після Другої світової війни", - сказала Лаппо.

"Навіть Берлін був розділений стіною, щоб виключити переміщення німців з його східної частини в західну", - додала вона.

Водночас Москва запросила офіційну позицію Берліна щодо слів українського прем'єра.

Про це повідомив журналістам перший заступник глави МЗС РФ Володимир Тітов, передає ТАСС.

"Ми направили ноту в МЗС Німеччини з запитом офіційної позиції ФРН у зв'язку з екстремістським висловлюванням прем'єр-міністра Яценюка, що фальсифікують історію", - зазначив Тітов.

Як відомо, після падіння режиму Гітлера Німеччина була спільно розділена союзниками на 4 зони окупації (американську, британську, французьку і радянську), що було закріплено в рішеннях Ялтинської і Потсдамської конференцій в 1945 році.

У 1949 році на їх базі утворилися дві держави: ФРН (американська, британська і французька частини) і НДР (радянська частина).

7 січня Яценюк в ефірі ARD закликав не дати шансу РФ повторювати "подвиги" СРСР і окупувати чужі території, згадавши при цьому "вторгнення СРСР в Україну, і, в тому числі, в Німеччину", маючи на увазі, ймовірно, поступову радянську окупацію України після падіння УНР.

В Росії ЗМІ та політики наввипередки звинуватили Яценюка в незнанні історії і навіть у втраті здорового глузду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування