Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Савченко: Цей фарширований цирк треба закінчувати

Вівторок, 10 лютого 2015, 12:40

Українська льотчиця Надія Савченко, яка незаконно утримується в Росії, заявила, що продовжить голодування.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс".

"Продовжу голодування, сьогодні 60-йдень. Я продовжу голодування до того часу, поки мене не повернуть на Україну, з якої викрали, або до своєї смерті в Росії",- сказала Савченко на засіданні в Басманному суді у вівторок.

 Надія Савченко в суді 10 лютого. Фото "Новой газеты"

Вона категорично заперечує всі пред'явлені їй звинувачення.

"Цей фарширований цирк треба закінчувати. Я нічого не винна російському народу, а з тим, що я винна українському, розберуся, коли повернуся",- сказала вона.

Суд також продовжив строк слідства у кримінальній справі відносно Савченко до 13 травня.

"Причетність Савченко до кримінальних злочинів підтверджується сукупністю зібраних у кримінальній справі доказів", - заявив слідчий.

За його словами, у рамках кримінальної справи належить провести ще декілька експертиз: комплексну криміналістичну експертизу знімків з космосу місцевості в районі селища Металіст, де загинули журналісти, вибухотехнічну експертизу, а також фоноскопічне й почеркознавче дослідження. Крім того, усі результати мають бути перекладені українською мовою для ознайомлення з ними Савченко, а також захисту.

За словами слідчого, Савченко "звинувачують у злочині проти інтересів Російської Федерації та проти громадян Російської Федерації". Будь-який інший запобіжний захід не сприятиме якісному й усебічному розслідуванню справи, оскільки українка може йому перешкодити.

На думку слідства, обставини, що стали основою для обрання їй початкового запобіжного заходу, не змінилися і не зникли, а стан здоров'я Н.Савченко, вік і сімейний стан не перешкоджають її триманню в СІЗО, вважає слідчий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування