Порошенко та Обама домовилися узгоджувати дії після переговорів у Мінську

Вівторок, 10 лютого 2015, 18:58

Президенти України та США Петро Порошенко та Барак Обама домовились про тісну координацію подальших кроків після зустрічі у "нормандському форматі" у Мінську 11 лютого.

Про це йшлося під час телефонної розмови глав держав.

Як повідомляє прес-служба президента України, Порошенко та Обама обговорили ситуацію на Донбасі та наголосили на необхідності припинення вогню та мирного врегулювання на основі втілення Мінських домовленостей.

Президент США висловив співчуття з приводу загибелі українських громадян та підкреслив свою підтримку переговорам щодо мирного врегулювання.

Співрозмовники висловили сподівання на досягнення прогресу під час зустрічі у "нормандському форматі" у Мінську, а також високо оцінили зусилля лідерів Німеччини та Франції.

Президенти України та США наголосили на необхідності виконання Росією своїх зобов’язань відповідно до Мінських домовленостей.

Також Обама запевнив у готовності США і надалі підтримувати Україну в отриманні нею фінансової допомоги від міжнародних партнерів та міжнародних фінансових організацій задля здійснення необхідних реформ.

Порошенко та Обама домовились про тісну координацію подальших кроків після зустрічі у "нормандському форматі" у Мінську 11 лютого, зазначили у прес-службі українського президента.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування