Савченко буде звільнено - Порошенко

Четвер, 12 лютого 2015, 11:13

Президент України заявив про домовленість щодо звільнення Надії Савченко.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Reuters.

За словами Порошенка, українська військовослужбовець Надія Савченко, яка перебуває в московському СІЗО за звинуваченням у причетності до загибелі російських журналістів під Луганськом, буде скоро звільнена.

Однак прес-служба президента України повідомила лише, що Порошенко порушив у Мінську питання про звільнення Надії Савченко.

"Мене було поінформовано, що це має бути зроблено найближчим часом, по завершенні медичної експертизи і попереднього слідства", - сказав Порошенко.

"Я звернувся (з проханням), щоб це було зроблено негайно, і це було підтримано федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом", - додав він.

За словами адвоката Савченко Миколи Полозова, варіантом може бути амністія, помилування, обмін у форматі "всіх на всіх", передають РИА Новости.

"Я дуже радий, що таку угоду досягнуто. Ми побачимося з нею сьогодні, в крайньому разі завтра і детально це обговоримо", - сказав адвокат.

Як відомо, Надія Савченко, яка утримується в Московській в'язниці, голодує 62 день на знак протесту проти дій російської влади

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News