Шокін "почистив" ГПУ: звільнив підлеглого за розслідування проти Майдану

Субота, 14 лютого 2015, 14:43

Миколу Франтовського звільнено з посади прокурора Донецької області. 

Про це йдеться у повідомленні Генпрокуратури. 

"У Генеральній прокуратурі України тривають кадрові зміни. Наказом Генерального прокурора з посади прокурора Донецької області звільнено Миколу Франтовського", - зазначено у повідомленні.

Також звільнено начальника Головного слідчого управління ГПУ  Святослава Лаганяка, який організовував роботу з розслідування злочинів стосовно учасників Революції Гідності, а також протизаконних дій високопосадовців режиму Януковича та повернення викрадених і виведених за кордон коштів.

Окрім того своїм наказом Шокін частково змінив порядок розгляду матеріалів про призначення на посади прокурорів областей та їх заступників, а також міських, районних, міжрайонних та районних у містах прокурорів.

Відповідно до наказу, матеріали на призначення вказаних прокурорів будуть погоджуватись усіма заступниками Генпрокурора. Крім цього кандидати проходитимуть відповідні співбесіди для з’ясування фахового рівня та підготовленості до виконання службових обов’язків на керівних посадах.

Таким чином призначення будуть здійснюватися лише після ретельного вивчення кандидатур кожним із заступників Генерального прокурора України.

Зміни порядку призначення дозволять значно підвищити рівень вимог до професійних якостей кандидатів, які претендують на заняття керівних посад в регіональних прокуратурах і позбавитись практики одноосібного прийняття рішень. 

Як відомо, у ГПУ з метою налагодження ефективної співпраці з Верховною Радою створено відповідний департамент, який куруватиме заступник Генерального прокурора Віталій Касько.

Окрім того Генпрокурор змінив структуру підрозділів ГПУ, що має максимально підвищити ефективність процесу розслідування злочинів, скоєних під час Революції Гідності та довести до кінцевого результату кримінальні провадження стосовно колишніх високопосадовців та працівників правоохоронних органів.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News