У ПАРЄ просять хоч кілька днів "тиші" у Дебальцевому для евакуації

Понеділок, 16 лютого 2015, 13:23

Доповідач ПАРЄ з політичних наслідків конфлікту на сході України Крістіна Зелєнкова закликає створити на кілька днів "зелений коридор" для мешканців Дебальцевого.

Про це повідомляється на сайті Парламентської асамблеї Ради Європи.

Доповідачка ПАРЄ з Чехії, яка прибула до України, констатує, що, попри нещодавнє оголошення припинення вогню, вогонь у районі Дебальцевого не припиняється.

Тому вона закликає негайно створити "зелений коридор" для евакуації близько 5 тисяч цивільних осіб, зокрема жінок, дітей і осіб із обмеженими можливостями.

Зелєнкова планує обговорити можливість створення "зеленого коридору" на зустрічах із президентом України Петром Порошенком, прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і спікером Верховної Ради Володимиром Гройсманом.

Як відомо, з 00:00 неділі, 15 лютого, українські військові-учасники АТО припинили вогонь на Донбасі відповідно до мінських домовленостей лідерів України, Росії, Франції та Німеччини від 12 лютого.

Однак бойовики, яких підтримує Росія, продовжують атакувати – найнеспокійніше в район Дебальцевого, яке бойовики намагаються захопити, як і частину Донецької та Луганської областей.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News