Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Протистояння в Дебальцевому під вечір посилюється — замначальника УМВС

Понеділок, 16 лютого 2015, 19:29

Поблизу населеного пункту Широкино агресію супротивника стримують підрозділи морської піхоти, десантники з Миколаєва та підрозділи батальйону "Донбас", інших підрозділів сил АТО там немає.

Про це повідомила прес-служба Генштабу в понеділок увечері.

"Підрозділи морської піхоти, миколаївські десантники, а також підрозділи батальйону "Донбас" стримують агресію противника поблизу населеного пункту Широкине, відбивають атаки терористів, не дозволяють бандитам просуватися вглиб території України. Інших підрозділів сил АТО, які залучені до виконання завдань, на цій ділянці лінії розмежування сторін немає", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що протягом дня бойовики неодноразово здійснювали вогонь по українським підрозділам з мінометів й озброєння танків, вогнем у відповідь сили і засоби бойовиків придушувалися.

У свою чергу, прес-офіцер сектора "М" Дмитро Чалий розповів агентству "Інтерфакс-Україна", що сили АТО у відповідь на обстріл бойовиків застосовують лише стрілецьку зброю.

"В усьому секторі ситуація загалом спокійна, окрім н. п. Широкине. Там вже другий день тривають обстріли, провокації з боку противника. Вони використовують проти українських військових міномети, ведуть вогонь з танків і стрілецької зброї. Ми свою артилерію не використовуємо, відповідаємо лише зі стрілецької зброї", - розповів він.

Чалий розповів, що в Широкиному перебувають підрозділи ЗСУ і Нацгвардії.

Окрім того, заступник начальника ГУ МВС України в Донецькій області Ілля Ківа заявляє про посилення протистояння в Дебальцевому до вечора понеділка.

У понеділок ввечері в ефірі "5 каналу" він висловив думку про те, що на "коридори" після Іловайська українська сторона не погодиться.

"Точаться бої. Короткочасні бої. Поблизу Чорнухиного відбуваються постійно атаки противника. Йдуть мінометні обстріли, обстріл з гаубиць, систем "Град" у центрі Дебальцевого... До вечора протистояння посилюється", - повідомив він.

На запитання про те, чи відповідає українська артилерія на вогневі удари бойовиків, заступник начальника облміліції сказав: "Ми відповідаємо лише на повноцінні удари по наших позиціях. На мінометні поодинокі обстріли ми не відповідаємо, а мовчимо".

Ківа наголосив, що оскільки було надано наказ дотримуватися режиму тиші, українські військові "б'ють лише у відповідь". Також він додав, що утримувати позиції українським військовим дедалі складніше, однак "про втрату Дебальцевого не йдеться".

Водночас у прес-центрі АТО повідомили, що протягом доби бойовики 38 разів застосували зброю проти українських військ.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування