Після порушення Мінських домовленостей Лавров сподівається, що Київ буде їх виконувати

Середа, 18 лютого 2015, 12:28

Росія розраховує, що ситуація навколо Дебальцевого не буде використана для зриву мирного процесу в Україні й конституційної реформи.

 Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров журналістам, передає Інтерфакс-Україна.

"Будемо сподіватися на те, що цей процес піде, і що нинішня ситуація в Дебальцевому не буде використана для того, щоб знайти привід, щоб його зірвати. Такі спроби були в минулому відносно колишніх домовленостей. Ми не хочемо їхнього повторення", - сказав Лавров.

За його словами, нещодавні Мінські домовленості по врегулюванню конфлікту в Україні припускають, зокрема, початок конституційної реформи за участю формувань "ДНР" і "ЛНР" у частині, що стосується узгодження їхнього статусу в Україні.

Лавров закликав припинити вогонь у районі Дебальцевого, який, на його думку,  відкривається для того, щоб змінити статус-кво, що склалося за даними на північ 15 лютого.

Він висловив сподівання на те, що "здоровий глузд візьме гору". За словами глави російської дипломатії, "необхідно врятувати життя тих, хто залишився в оточенні".

Як відомо, ще під час Мінських переговорів президент Росії Володимир Путін заявив, що українські військові перебувають в оточенні в Дебальцевому, і що українські військові повинні скласти зброю.

Уже тоді відзначалося, що Росія й бойовики зацікавлені в Дебальцевому як у транспортному вузлі.

Факт оточення сил АТо українські військові спростували.

Після набрання чинності режиму припинення вогню, бойовики продовжили атаки на сили АТО в Дебальцевому. Крім того, бойовики й Росія під час засідання контактної групи зривали можливість ОБСЄ потрапити в Дебальцеве, щоб згідно з мінськими домовленостями проконтролювати припинення вогню.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...