40% жителів Дебальцевого воюють на боці бойовиків – губернатор

Понеділок, 2 лютого 2015, 13:10

Губернатор Донецької області Олександр Кіхтенко стверджує, що близько 40% мешканців Дебальцевого Донецької області воюють на боці бойовиків.

Про це він заявив у інтерв'ю "Острову".

"З Дебальцевого десь відсотків 40, а то і більше, перейшло на ту сторону. І вони сьогодні ведуть вогонь по мешканцях, які залишилися там. По своїх родичах, рідних, близьких. І найсумніше, що по Дебальцевому веде вогонь ще й артилерія Луганської народної республіки. Тобто, сьогодні луганські вбивають донецьких", – заявив Кіхтенко.

Губернатор додав, що безпосередньо в Дебальцевому немає позицій українських військ.

"У тому ж Дебальцевому (я кілька днів тому був там), немає позицій української армії. В Дебальцевому немає ніяких укріплень, там немає ніяких вогневих позицій артилерії. Воно все поруч, але не в Дебальцевому. А вогонь ведуть саме по Дебальцевому і вбивають мирних жителів. Сьогодні там немає світла, ні тепла, ні води, люди сидять по підвалах, неможливо людей поховати...", – заявив він.

Як відомо, Кіхтенко також пригрозив відключити від електропостачання Донецьк, оскільки бойовики не дають можливість полагодити електролінії в знеструмленому Дебальцевому і продовжують обстріл міста.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування