Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кириленко розказав, що робитиме з культурою

Четвер, 12 березня 2015, 10:25

Міністерство культури зраз працює над чотирма реформами, які стосуються фінансування, підтримки кіно, діяльності театрів та охорони культурної спадщини.

Про це розповів віце-прем'є – міністр культури В'ячеслав Кириленко на звіті уряду.

За його словами, зараз Мінкульт працює над тим, щоб зробити виділення грошей прозорим.

"Ми зробимо розподіл усіх коштів, які використовуються Мінкультом, прозорими. Особливо це стосується коштів на мистецькі проекти. Перша система розподілу через координаційну раду "Зброя культури", зараз це уже близько сотні людей, які самі визначатимуть, на які акції з підтримки бійців АТО виділяти", - сказав міністр.

Крім того він анонсував створення ще однієї експертної ради, які займатиметься розподілом коштів Мінкульту.

Кириленко заявив, що після заборони трансляції російський міліарних серіалів, має бути запроваджений спеціальний збір на розвиток українського кіно.

За його словами, це дозволить з нового року акумулювати близько 250 мільйонів гривень на українське кіно.

"Якщо нам вдасться досягти консенсусу з телевізійниками, операторами кабельних мереж та кінодистриб'юторами і цей законопроект буде підтриманий, ми зможемо додатково акумулювати від 250 мільйонів гривень", - заявив міністр. 

Крім цього, Мінкульт працює над запровадження контрактної форми роботи в українських театрах та музичних колективах, що має дозволити залучати на контракт до театрів різних виконавців під конкретні проекти.

Найскладнішою реформою Кириленко вважає зміни в охороні культурної спадщини.

"Це найбільш корупціогенна ділянка. Це забудова, забудовники, інвестори, нищення культурних пам'яток", - пояснив міністр.

Він анонсував у цій сфері децентралізацію (3/4 дозволів видаватимуть на місцях), дерегуляція (зменшення вдвічі кількості дозволів), збільшення вимог до візуальної реклами, підвищення та унормування вимоги до забудовників, посилення охорони пам'яток ЮНЕСКО.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...