Абромавичус відзвітував про скорочення: "Зі старими кадрами каші не звариш"

Четвер, 12 березня 2015, 11:33

Міністерство економічного розвитку й торгівлі України навесні скоротиться на 30% співробітників.

Про це заявив міністр економічного розвитку й торгівлі Айварас Абромавичус на звіті уряду про 100 дні роботи.

"Я з першого дня оголосив, що прем'єр і президент підказали мені, що в ідеалі, коли я закінчу свою каденцію, щоб цього міністерства вже не було. У принципі, рухаємося саме цим шляхом. Зараз перебуваємо на першій стадії", - сказав він.

"Я вже підписав усі накази, інші бюрократичні папірці – уже через півтора місяці в нас буде мінус 30% співробітників у міністерстві. Наступна стадія, до осені, – ще мінус 20%. Цього року – мінус 50%", - заявив Абромавичус

За його словами, у міністерства зараз 247 функцій – "це кошмар, цього не повинно бути, досі діємо як держплан".

"Мета – щоб ми реструктурувалися і стали сучасним, мобільним міністерством економіки європейської країни", - наголосив Абромавичус.

За словами міністра, "зі старими кадрами, як-то кажуть, каші не звариш".

"Тому я змушений був попрощатися з усіма заступниками, уже більше половини нових призначив. У скороченій структурі – не більше половини голів департаментів будуть старі з міністерства люди, більшість із яких ми навіть підвищили в посадах", - сказав він.

"Я керуюся тим, що бажання у старих кадрів реформуватися близьке до нуля. Як сказав Уоррен Баффет: якби керували економікою коні, то автопрому б не було. Тому тут потрібно підходити дуже жорсткими заходами й рухатися швидко", - пояснив Абромавичус.

Він також сказав: "Якщо знаєш, що в тебе все погано, але не готовий змінюватися, звісно, досягнути хороших результатів не вийде".

"Слава Богу, у нас утворився Кабінет міністрів, який готовий до радикальних змін і реформування країни. І тут Міністерство економіки виступає в ролі координатора безлічі реформаторських підходів у перетворенні уряду", - зазначив Абромавичус.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News