Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ: У Дніпропетровську готувалися вибухи

Четвер, 12 березня 2015, 16:52

У Дніпропетровську співробітники СБУ затримали місцевого жителя, який підозрюється у підготовці вибухів.

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Затриманий розповів, що у серпні 2014 року його завербували через соціальну мережу представники однієї з проросійських організацій, діяльність якої керують спецслужби РФ. Йому запропонували за грошову винагороду стати у Дніпропетровську координатором цього "руху", мета якого була розхитати ситуацію у регіоні.

За завданням своїх кураторів, 41-річний місцевий мешканець збирав та передавав їм інформацію про волонтерські організації, поранених військових, які проходять лікування у шпиталях Дніпропетровської області, про хід мобілізації.

Після такої перевірки зловмиснику доручили підготувати та вчинити низку терактів - підрив офісів політичних партій, волонтерських організацій та військових комісаріатів.

Під час обшуку помешкання затриманого правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, через яку зловмисник зв'язувався з представниками російських спецслужб.

У рамках кримінального провадження тривають слідчі дії.

Нагадаємо, 11 березня, бійці полку "Дніпро-1" відвернули теракт, який планувався у Дніпропетровську. З метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки у місті терористи мали на меті штурм Дніпропетровської ОДА. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування