Нацрада анулювала ліцензію україномовного Euronews

Четвер, 19 березня 2015, 15:07

Нацсовет з питань телебачення й радіомовлення анулював ліцензію НТКУ для україномовної версії каналу Euronews.

Про це повідомляє ZN.UA.

Рішення було аргументовано сильно завищеною вартістю прав на створення контенту, значною заборгованістю перед Euronews і неможливістю впливати на контент української версії каналу.

"Заборгованість на теперішній момент становить близько 11 млн євро. У той час як уряд виділив бюджет НТКУ на поточний рік у розмірі еквівалентному 600 тис. євро", - сказав замголови НТКУ Олександр Харебін, також додавши, що на теперішній момент ідуть переговори з Euronews про боргові зобов'язання.

Раніше гендиректор НТКУ Зураб Аласанія в коментарі "Українській правді" пояснив, що борг з'явився через несправедливий контракт нав'язаний урядом Азарова в 2010 році.

"Договір був укладений з порушенням усього й уся. Жодна бюджетна організація не має права укладати договори більш ніж на 1 один рік, а цей договір був укладений до 2016 року, тобто на 6 років. Є ще розпорядження Кабміну, яке змусило НТКУ підписати цей договір".

"Плата була встановлена найвища серед усіх учасників - 5.5 мільйонів на рік. 30 хвилин у день. Час від часу вони й цього не роблять", - додав він.

 Крім того, за словами Аласанії в серпні НТКУ отримала попередження від Нацради з питань телерадіомовлення, щодо недоцільності співробітництва з "Євроньюз", оскільки вони також порушують правила, тому що повинні були припинити випуск російськомовної версії, а не зробили цього.

12 січня повідомлялося, що Держкомтелерадіо хоче відмовитися від української версії Euronews.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування