Заступників Коломойського допитали у справі "викраденого Величка" - нардеп

Субота, 21 березня 2015, 12:59

За вказівкою в.о. Генпрокурора головне слідче управління СБУ отримало доручення провести допит заступників глави Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського - Генадія Корбана та Святослава Олійника.

Про це повідомив нардеп від "Блоку Петра Порошенка", заступник глави комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віталій Купрій.

За його словами, Корбан та Олійник були допитані  20 березня.

Кримінальне провадження, за словами Купрія, відкрито  по заяві Величка за статтею 349 КК - захоплення або тримання як заручника представника влади.

"В залежності від розвитку ситуації по "Укртранснафті", прокуратурою могла бути надана вказівка затримати наближених до губернатора Дніпропетровщини осіб по кримінальній справі про начебто викрадення юриста Дніпропетровської міськради Олександра Величка. За моєю інформацією, останній переховується зараз на території РФ під опікою ФСБ за клопотанням лідера Опозиційного Блоку Олександра Вілкула", - зазначив Купрій.

Також він заявив, що "виявив порушення закону": "Відповідно до вимог статті 216 Кримінального процесуального кодексу не СБУ, а саме органи внутрішніх справ мають вести слідство в цій справі".

"Зміна підслідності можлива лише за вмотивованою постановою прокурора тільки у разі неефективного досудового розслідування", - додав Купрій.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування