Басманний суд відхилив скаргу захисту Савченко

Четвер, 26 березня 2015, 18:31

Суддя Басманного суду Артур Карпов відхилив скаргу захисту української льотчиці, депутата Верховної Ради Надії Савченко на об'єднання порушених стосовно неї кримінальних справ.

Як повідомляють Грани.ру, Савченко пред'явили обвинувачення за частиною 5 статті 33, пунктами "а", "б", "е", "ж" і "л" частини 2 статті 105 КК (сприяння у вбивстві загальнонебезпечним способом двох і більше осіб у зв'язку із здійсненням ними службової діяльності з мотивів політичної ненависті, скоєному групою осіб).

Пізніше ФСБ порушила щодо Савченко кримінальну справу за фактом незаконного перетину кордону (частина 1 статті 322 КК).

Крім того, у матеріалах справи також виявилося згадування статті 356 (застосування заборонених засобів і методів ведення війни). Оголошуючи рішення, Карпов підтвердив "технічну помилку" в частині обвинувачення Савченко за цією статтею.

Савченко, яка поновила голодування, особисто була присутня на засіданні.

Напередодні вона подала відповідну заяву і заборонила адвокатам брати участь у процесі за її відсутності.

Як повідомив адвокат Марк Фейгін, зараз Савченко важить 53 кілограми. Проте в Басманному суді клітку із заручницею охороняли більше десяти поліцейських.

Журналістам, присутнім у залі суду, заборонили спілкуватися з Савченко. Вони були змушені мовчати, не відповідаючи на її запитання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування